Medverkande sångare

 

SONY DSC

Fotograf: Louisa Wallström

Tonio: Tord Wallström
Debuterade på Kungliga Operan i Stockholm Figaro i Rossinis Barberaren i Sevilla, och var fast engagerad där 1988 – 2008. Gjorde under den tiden även gästspel i Beijing, Savonlinna, Det Kongelige i Köpenhavn, Finlands nationalopera, Tallin, Teatern i Dresden och Bolsjojteatern i Moskva, förutom turnéer i Sverige med Operan och Riksteatern. Var innan dess även engagerad vid Drottningholms Slottsteater, Folkoperan, Stora Teatern i Göteborg, och under några år vid Teatrarna i Gelsenkirchen och Essen i Tyskland, med gästspel bla i Bonn, Saarbrucken, Aachen, Wiesbaden, Mannheim, Heidenheim, Volksoper i Berlin, Teatern i Ettlingen, och i Linz i Österrike. Roller: Telramund i Lohengrin, Klingsor i Parsifal, Wotan i Rhenguldet, Mandryka i Arabella, Jochanaan i Salome, Scarpia i Tosca, Jago i Othello m.fl. Har tidigare sjungit rollen Ramiro i L´heure espagnole på Teatern i Gelsenkirchen. Studier Operastudio 67, Musikhögskolans solosång, Operahögskolan Stockholm. Sångstudier för Gino Bechi, Florens, Anna Sims London.

Nedda: Barbro Ögren
Barbro har studerat solosång på Uppsala universitet, solosång på Gotland Music Academy, Barockinterpretation Piteå Musikhögskola, sång och interpretation på Accademia del Opera Rimini och Solosång på University of Oregon. I Opera Tättinpås produktion Figaros Bröllop spelade Barbro Susanna i Stockholm och på turné till Steninge Slott och Regina Teatern i Uppsala 2013/2014/2015. I Scensångarna har Barbro gjort rollerna Zerlina i Don Giovanni 2007 och 2012, Cherubino i Figaros Bröllop 2008/2009, Musetta i La Bohème 2010/2011 och Oskar i Maskeradbalen 2015/2016. Hon har även utvecklat och framfört konsertprogrammet Mobergs Kristina och sjungit solokonserter i Sätuna och Ullånger kyrka. Barbro studerar för sångpedagog Iwa Sörenson.

Canio: Thomas Bärlin
Thomas studerar för sångpedagog Mattias Danielsson-Lindquist men det hela började med 2 år privata teaterstudier och sedan 2 års sångstudier på Kulturama samt enstaka kurser i musikdramatik på Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Örebro. 1992-1996 medverkade Thomas som kör och lärjunge i Dagny Kronlunds uppsättning av Jesus Christ Superstar som spelades i Stockholm under vattenfestivalen. 2011 var Thomas både sångare och skådespelare i Martin Paretos pjäs Kyssen på Folkteatern i Gävleborg. 2014 Medverkade Thomas som Roberto Devereux och Liecester i Con Operas uppsättning Tudior Blood. På Opera på Skäret har Thomas sjungit i kören i Otello 2014 – Dirigent Marcello Mottadelli och regi William Relton, La Traviata 2015 – Dirigent Marcello Mottadelli och regi Alexander Niclasson och Den flygande Holländaren 2016 – Dirigent Michael Balke och regi Sten Niclasson. I uppsättningen av La Traviata sjöng han även rollen som Giuseppe. I produktion Madama Butterfly på Opera på Skäret 2017 medverkade Thomas i rollen som Registrarorn.

Silvio: Hans Klareskog
Hans har studerat klassisk sång på Musikhögskolan Ingesund och opera på Härnösands Folkhögskola under sånglärarna Karin Olsson-Bengtsdotter, Anna Hanning och Jean-Ronald LaFond. Han har där 2014-2017, under Märit Bergvalls regi, sjungit kör i Figaros Bröllop, Morales i Carmen, Papageno i Trollflöjten, Don Prudenzio i Resan till Reims samt Ping i Turandot. Han sjungit solist i Nielsens Fynsk Forår och varit del av kören i Opera på Skärets uppsättning av Verdis Otello år 2014.

Peppe: Mats Cronhamn
Musikutbildning på Kappelsbergsmusikskola. Östermalms lilla Operaskola, Scenisk utbildning vid Opera Workshop i Stockholm. Har haft sångpedagogerna Uno Stjernkvist, Inger Lindholm, Hans Gertz och Jacqueline Delman. Har medverkat i bl.a. Orfeus olyckor av Darius Milhaud på Kägelbanan Södra Teatern, Stockholm Opera Festival. Muntra Fruarna i Wingsor på Musikmuseet, Stockholm. Doktor Mirakel av Georges Bizet på Nyköping Teatern. Billy Budd av Benjamin Britten Spelade på fängelser. Don Giovanni av Mozart Spelades på olika ställen i Stockholm. Missa Criolla av Ramires, Musik vid Siljan i Leksands Kyrka. Kulturrums Italienska SoppOperakvällar. Rädslan & Förtvivlan i Tredje Riket av Bertolt Brecht, talteater Aliasteatern. Har spelat in en CD skiva med pianisten Gustav Asplund.

 

 Övriga medverkande:

 SONY DSC

 Fotograf: Louisa Wallström

Elisabet Wallström
Debuterade som Amor i Glucks Orfeus och Euridike, Malmö stadsteater. Engagemang; Folkoperan, Riksteatern, Stockholms operettensemble, fast engagerad vid Teatern i Oberhausen Tyskland, med gästspel i Münster, Nürnberg, Alte Oper Frankfurt, Ettlingen, Heidenheim, Nürnberg mfl. Roller: Madame Butterfly, Gilda i Rigoletto, Adele i Läderlappen, Zerlina i Don Giovanni, Desdemona i Othello, Sieglinde i Valkyrian, Liu i Turandot, Zerbinetta i Ariadne på Naxos m fl, TV-inspeln: Skådespelerskan som kom till himmelen. Studier; Operahögskolan Stockholm, Sångstudier för Hjördis Schymberg, Gino Bechi Florens och Anna Sims i London.

 

Liza Sjöström
Liza har gått i AF och sedan dess sjungit i ett flertal olika körer fn i Kammarkören Musikaliska Tar regelbundet lektioner, sedan några år tillbaka för Agneta Hagerman. Solistuppdrag i bl a Mendelsson Paulus, Lobgesang. Liza har även medverkat 2 säsonger Opera på skäret.

Görel Breitholtz
Görel har sjungit i ett flertal körer och medverkat i olika produktioner under lång tid, senast i Sofia Motettkör, 1995–2012 (Sofia K: a, Södermalm). Har också parallellt och regelbundet studerat solosång, för sångpedagog Carina Åkerlind-Söder, för sångpedagog Mattias Danielsson- Lindquist och senaste året även regelbundna studier i solosång för Susann Végh, mezzosopran på Kungliga Operan. Har deltagit i diverse workshops, masterclasses och kurser under många år för, utöver för ovan nämnda, bl. a. för sångpedagog Ulrika Törnros på Educación Musical Ulrika, S.L.U. i Las Palmas.  Deltog hösten 2015 också i en av Operahögskolans kurser i operakörinterpretation. Har senast under 2016 medverkat i produktionen ”Vita lögner” med Opera Giraff på Olympiateatern.

Rolf Schmidtke
Rolf Schmidtke är tenor och har sjungit och spelat teater ”hela livet”. Vår Teater, Oscarsteatern och Vasateatern samt medverkan i körer som Stockholms Gosskör och Mikaeli Kammarkör, ledde fram till Operahögskolan. Därefter verksam på Norrlandsoperan, StorSven i Värmlänningarna, Vikingaspel och barnteaterföreställningar. I en kör som fokuserade sig på div. operaproduktioner fick jag sjunga solon ur bl.a. ”La Traviata”, av G. Verdi, och Donizettioperor om engelska drottningar. När ”Operakompaniet i Stockholm” framförde Turandot, konsertant på Riddarhuset i Stockholm, gjorde jag rollen som Kejsaren
och sjöng i kören. ”Till vardags” är Rolf med i Akademiska Kören i Stockholm. Samt även i manskören Kalhyttans Cavalierer Jag medverkade även Pajazzouppsättningen hos Opera Tättinpå i våras.

Anders Carlsson
Anders började sjunga i kör 2011 och sjunger sedan några år i Akademiska Kören i Stockholm och i Kalhyttans Cavalierer, båda under Håkan Sunds ledning. Sin skolning som sångare har Anders fått hos Susann Végh, solist vid Kungliga Operan. Han har även gått operagrundkursen på Stockholm Operastudio. Anders sjunger gärna romanser såväl som opera och befinner sig röstfackmässigt i gränsmarkerna mellan baryton och tenor, med repertoar från Germont i La traviata, via Figaro i Barberaren i Sevilla till Dick Johnson i Flickan från Vilda Västern.

Martin Hillberg
Martin har gått åk 4 – 9 Adolf Fredriks Musikklasser och Adolf Fredriks Gosskör och 3 år Nordiska Musikgymnasiet. Han har gått 2 år på Birkagårdens Folkhögskola inriktning klassisk sång, har varit med 2 år i Opera på Skäret kör och studerar nu på Operastudio, Kulturama. Sångpedagoger. Agneta Hagerman, Maria Höglind och Marco Stella.

Christian Håkansson
Christian Håkansson har studerat på Stockholms Operastudio och har tidigare gått på Skara Skolscen. Han har gjort ett flertal roller med bl.a. Opera Pelago, Opera Vega, Scensångarna och Opera Tättinpå.